Hatay 1 Şubesi

Erol Battal’ı vefatının 10. yılında rahmetle anıyoruz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Erol Battal’ın, “İkisi de hayatıma anlam katan uğraşlardı. İkisini de zevk alarak yaptım. Tek biriyle değil, ikisiyle birden anılmak isterim: Öğretmen sendikacı Erol Battal” sözlerine dikkat çekerek, “İstiyoruz ki onun ismi tam da uğraş alanına uygun, söylemleriyle uyumlu bir şekilde yaşasın. Akıllarda ve yüreklerde yer edinen, teşkilat başkanlığımızı yapmış Erol ağabeyimizi rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

Mehmet Akif İnan Vakfı ve Genç Memur-Sen, “Vefatının 10. Yılında Öğretmen Sendikacı Erol Battal” başlıklı bir panel düzenledi.

Yalçın: Yazdıkları, söylemi ve duruşuyla teşkilatımızda karşılık bulmuş bir dava arkadaşımızdı

Panelin açılışında konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Erol Battal’ın Eğitim-Bir-Sen’de tabandan tavana bütün kademelerde görev yapan ve iz bırakan bir duruş adamı olduğunu kaydederek, “Erol Battal, tabandan tavana teşkilatımızın bütün kademelerinde görev yapmış ve iz bırakmış bir arkadaşımızdı. Yazdıklarıyla, söylemiyle ve duruşuyla teşkilatımızda karşılık bulmuş bir dava arkadaşımızdı. Sendikamıza ve sendikal söylemimize çok ciddi katkılar sunabilecek bir yaşta aramızdan ayrılmasına rağmen çok ciddi izler bırakarak ve karşılık oluşturarak ayrıldı aramızdan. Hakkında yazılanlar ve kendisinin yazdıklarını bir araya toplayarak oluşturduğumuz sendikal yayınlar kütüphanesiyle araştırmacıların ve meraklılarının istifadesine sunuyoruz. İstiyoruz ki onun ismi tam da uğraş alanına uygun, söylemleriyle uyumlu bir şekilde yaşasın. Akıllarda ve yüreklerde yer edinen, teşkilat başkanlığımızı yapmış Erol ağabeyimizi rahmetle yâd ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Selvi: Güç birliğini, sendikal duruşu ve örgütlülüğü her zaman önemserdi

Panelin moderatörlüğünü yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, geçmişi yâd etmenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Artıları çok fazla olan bir kardeşimizdi. Erol Battal kararlı, iletişime açık bir insandı. Entelektüel kişiliğiyle her zaman ön plana çıkan, okumayı hayat tarzına dönüştürmüş bir kişilikti. Bu boyutuyla da camiamızda özellikli olan bir arkadaşımızdı. Teşkilat disiplinini ve kurumsallığı önemseyen, fikir ayrılıklarında bile samimiyetiyle kimseyi incitmeyen, ancak sözünü söylemesi gerektiğinde yutkunmayan, doğruyu sakınmayan bir insandı. Güç birliğini, sendikal duruşu ve örgütlülüğü her zaman önemserdi” şeklinde konuştu.

Yıldırım: Sendikal duruşu genç sendikacılara miras olarak kaldı

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, beraber sendikacılık yaptıkları yıllara ilişkin anılarını aktardığı konuşmasında, Erol Battal’ı anlamaya, tanımaya ve sendikal davranışlarını genç nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Yıldırım, “Görev yaptığımız süreçte konuşmasını hep son anda kurardı ve konuşmasını üzerine bina edeceği son derece etkili bir örneği mutlaka bulurdu. Erol Beyi, öldükten 10 yıl sonra da bugün hâlâ yaşıyormuşçasına anlamaya, tanımaya ve sendikal davranışlarını genç nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Bu da aslında ne kadar kalıcı izler bıraktığının en önemli kanıtlarından biridir. Kendisi çok ciddi okuyan ve bu okumaların neticesinde çeşitli sentezlere ulaşan bir sendika öncüsüydü. Böyle bir duruş adamını ne yazık ki çok erken kaybettik, ancak düşünceleri ve sendikal duruşu bizlere ve genç sendikacılara miras olarak kaldı” diye konuştu.

Battal: Hayatının özeti ‘Müslümanca yaşamak’

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Erol Battal’ın Müslümanca bir hareketin içerisinde yer almaya özen gösterdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Yıllar her zaman hızlı geçiyormuş da biz içindeyken anlamıyoruz. Çocukluğundan beri yanında olan biri olarak üniversite yıllarında da bir aradaydık. Hayat bizi yeniden Ankara’da birimizi milletvekili, birimizi sendikacı olarak buluşturduğunda ikimiz de gündemin yoğunluğundan kaçıp sık sık Kızılay’da buluşur, hep aynı simitçide derin sohbetlere dalardık. Erol Battal, her şeyden önce Müslümanca düşünmeye, Müslümanca bir tavır geliştirmeye ve Müslümanca bir hareketin içerisinde yer almaya çok özen gösterirdi. Erol Battal’ın hayatının özeti budur.”

Abak: Saygıdeğer, vatansever ve çalışkan kişiliği örnek alınmalıdır

Eski genel yönetim kurulu üyelerimizden şair-yazar Şaban Abak, Erol Battal’ın kitaplara olan ilgisine değinerek, “Erol Battal sürekli okuyan, kitap okuma alışkanlığı edinmiş ve entelektüel ilgileri olan kararlı bir insandı. Öncelikle onun saygıdeğer, vatansever, çalışkan kişiliği örnek alınmalıdır. Bir insanın Cenab-ı Allah’ın rızasını umarak yaptığı işlerden daha önemli bir şey yoktur yeryüzünde. Erol Battal bu tanıma en çok uyan kişiliklerden biriydi” dedi.