Hatay 1 Şubesi

YÖK Başkanı Özvar ile idari personelin yer değiştirme hakkını ve 50/d sorununu görüştük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ziyaret ederek, idari personelin yer değiştirme hakkını ve 50/d sorununu görüştü.

Üniversite çalışanlarının sorunlarının ele alındığı, çözüm önerilerinin görüşüldüğü ziyarette, idari personelin yer değiştirme hakkı ve araştırma görevlilerinin 50/d ile istihdamının oluşturduğu sorunlar üzerinde duruldu.

Genel Başkan Ali Yalçın, toplu sözleşme kararı gereği üniversite idari personeline yer değiştirebilme hakkı için YÖK ile yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirterek, “İdari personelin sorunu olarak yıllardır dile getirdiğimiz, nihayetinde toplu sözleşme kararına dönüştürdüğümüz idari personelin yer değiştirebilmesine kapı açacak adımda sona gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Araştırma görevlilerinin 50/d ile istihdamının oluşturduğu sorunların çözümünün de yakın olduğunu vurgulayan Yalçın, “50/d kapsamındaki araştırma görevlilerinin iş güvencesine kavuşmasını sağlayacak bir düzenleme yapılması ve bu düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesi talebiyle imza kampanyası başlatmıştık. İmzalanan dilekçeleri Sayın Özvar’a ilettik. Ayrıca, 2547 sayılı Kanun’un 33/a ve 50/d maddesi kapsamında çalışan araştırma görevlilerinin iş güvencesine kavuşturulması; doktora eğitimini tamamlayanların doktor öğretim üyesi, doçent unvanını alanların doçentlik kadrolarına atanmaları gerektiğini de bir kez daha dile getirdik” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın ve Latif Selvi, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş’ı ve Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u da ziyaret ederek, yeni görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.