Hatay 1 Şubesi

KUDÜS, ORTAK DAVAMIZ

Uluslararası Kudüs ve Filistin Sendikalar Destek Birliği Başkanı Mohammad Al-Attar, Filistin, Cezayir, Fas, Ürdün, Irak ve Moritanya temsilcilerinin bulunduğu bir heyetle birlikte Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

Ziyaret için heyete teşekkür eden Yalçın, “Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim çıkış noktamızdır. Çünkü Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan Kudüs şairi olarak da bilinir. Kudüs tüm Müslümanların ortak davasıdır. Özgür Kudüs için Tüm Müslümanların el birliğiyle çalışması gerekir. Kurmuş olduğunuz birliğe destek olmaktan ve güç birliği yapmaktan son derece mutlu oluruz” dedi.

Filistin halkının yanındayız

Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasının engellenmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Uluslararası alanda bunu dillendirmek, mücadelesini vermek için gerekli icraatı yapmalıyız. Siyonizmin karşısında hep birlikte durmalıyız. Memur-Sen olarak, mazlum Filistin halkının yanındayız. Filistin devletinin inşasında sorumluluk almaya hazırız. Filistin halkının haklı davasını Asya, Avrupa, Afrika, Amerika başta olmak üzere tüm dünya kamuoyuna taşıyacağız. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

Özgür Kudüs için birlik olalım

“Özgür Kudüs” için Memur-Sen’in desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Mohammad Al-Attar, Memur-Sen’in güçlü birikiminden faydalanmak istediklerini vurgulayarak, “Türkiye bizim ilk ülkemizdir. Dünyada çizdiği güçlü duruş bizi fazlasıyla mutlu etmektedir. Memur-Sen bizim paydaşımızdır. Ortak hareket etmeli, güç birliği yapmalıyız” diye konuştu.

Görüşmede, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver, Memur-Sen Dış İlişkiler Koordinatörü Osman Timurtaş, Uluslararası Kudüs ve Filistin Sendikalar Destek Birliği Başkan Yardımcısı Nazar Najam, Genel Sekreter Yardımcısı Mohammad Ahmed Saleck, Genel Sekreterlik üyeleri Moin N. Naim, Nour Edine El Hadi ve Salah Mahmud da hazır bulundu.