Hatay 1 Şubesi

9. TÜRKİYE BULUŞMASI

9. TÜRKİYE BULUŞMASI

            Eğitim Bir Sen 9. Türkiye Buluşması 20-22 Mart 2015 günlerinde İstanbul Ataşehir Silence Otel’de gerçekleşti.  81 İlden gelen şube yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcilerinin katıldığı toplantıya ilimizden de Hatay 1Nolu Şube başkanı İsmail BAYRAKDAR ve Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri tam olarak katıldı.

 

 

            Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN sendika şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmasında sendikanın kuruluşundan bugüne geldiği bir çok alanda öncülük yaptıklarını, kazanımlar elde ettiklerini vurguladı. Okullarda nöbet tutmama eyleminin doğru olmadığını, nöbete ücret istiyoruz imza kampanyasını başlattıklarını ve toplanan imzaları Bakanlık yetkililerine teslim ettiklerini vurguladı.

            Mayıs ayında yapılacak olan sendika yetki alma çalışmaları kapsamında Türkiye’nin en büyük sendikası olduklarını ve üye sayısı hedefini 400 bin olarak belirlediklerini bu kapsamda teşkilat olarak çok çalışarak geçmişte örneklerini yaşadığımız 70 bin üyenin kazandırılması gerektiğini söyledi.

            “Her Sınıfın Bir Yetimi Var” projesinin önemini de vurgulayan Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sayın Ali YALÇIN; “bu proje bizim projemiz, bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Her gün dünyada yaklaşık 24 bin kişi açlıktan ölmekte, medeniyet dediğimiz batı da seyretmektedir.”

            22 Mart 2015 Pazar günü Başkanlar Kurulu Bildirgesinin açıklanmasının ardından 9. Türkiye Buluşması son buldu.