Haber
2018-09-25 12:33:57
Verimli ve nitelikli bir yükseköğretim geleceğimiz için olmazsa olmazdır

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, daha nitelikli bir yükseköğretim için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Sendika olarak, nitelikli bir eğitim, iyi ve başarılı gençlerin yetişmesi için elimizi taşın altına koyuyor; bu konuda araştırmalar yapıyor, raporlar hazırlayarak kamuoyuyla paylaşıyor, sorunları tespit ederek çözüm önerilerimizi yetkililere iletiyoruz. Etkin, verimli ve kaliteli bir yükseköğretim geleceğimiz için olmazsa olmazdır. İnanıyorum ki, Millî Eğitim Bakanlığı’nın, YÖK’ün, üniversitelerin, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının el ele vermesiyle; paydaşların görüş, öneri ve katkılarıyla şekillenen bir eğitimle önemli mesafeler alır, kayda değer başarılara imza atar, kök sorunlarımızı büyük oranda çözeriz” dedi.

Latif Selvi, Eskişehir, Kütahya ve Muğla’da Şube yöneticileri ve ilçe temsilcileriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Selvi, daha sonra, Eskişehir 2 No’lu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım ile birlikte, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’yu; Kütahya 2 No’lu Şube Başkanı Rafet Keleş ile birlikte, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu; Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’i ziyaret etti.

 

Üniversite personelinin sorunlarının ele alındığı, çözüme ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyaretlerde konuşan Selvi, üniversitelerin bilimin, özgürlüğün merkezi olması ve halkın değerleriyle örtüşmesinin yanı sıra sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da verimli çalışan bir kurum niteliği taşıması gerektiğini söyledi.

 

Gençlerin yetişmesinde üniversitelere büyük görevler düşmektedir

 

İyi ve başarılı gençlerin yetişmesinde üniversitelere büyük görevler düştüğünü kaydeden Selvi, “Dik duran, hem inancını, medeniyet değerlerini hem de evrensel hukuku ve demokrasiyi içselleştiren bir gençlik yetiştirmeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Üniversitelerde sendikal örgütlenmenin önemine dikkat çeken Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitelerde örgütlenme oranı arttıkça sorunlar azalıyor, azalacaktır. Güçlü bir örgütlenmeyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. 26 yıllık bir sendikal birikimimiz var. Şimdiye kadar birçok sorunun çözümünü sağladık. Sendika olarak, sorunları çözme çabamız, haksızlıkları giderme mücadelemiz kararlılıkla sürecek.”

 

Sorunların varlığı başarının önündeki en büyük engellerden biridir

 

Üniversite personelinin sorunlarına da değinen Selvi, geliştirme ödeneğinde akademik ve idari personel ayırımının yapılmaması, uzmanlara ve idari kadrolarda çalışanlara da geliştirme ödeneği verilmesi, geliştirme ödeneğinin ödenmesindeki 15 yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, geliştirme ödeneği uygulamasına ihtiyaç duyulan her üniversite bazında devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Sorunların varlığının, başarının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade eden Selvi, “Akademik personelin daha fazla bilimsel çalışma yapabilmesi için ücretlerinde iyileştirme yapılmalı, girmek zorunda oldukları ders yükü ve ders saati azaltılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çözüm için emek harcıyoruz

 

Sorunları sıralamakla yetinmediklerini, çözüm odaklı bir anlayışla sendikacılık yaptıklarını dile getiren Selvi, “Akademik ve idari personelin, öğretmenin, şefin, memurun, hizmetlinin; bütün eğitim çalışanlarının sorunu bizim sorunumuzdur. Araştırmalarımızla, raporlarımızla eğitimin aksayan yönlerine dikkat çekiyor, sorunları ortaya koyuyor, çözüm önerilerimizi yetkililere iletiyoruz. Son olarak Yükseköğretime Bakış 2018: İzleme ve Değerlendirme raporumuzu kamuoyuyla paylaştık. Sorunların çözüme kavuşturulması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sorunlara çözüm bulmaya, çözüm odaklı sendikacılık yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Latif Selvi, ziyaretlerin sonunda, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’ya, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu’ya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’e Yükseköğretime Bakış 2018: İzleme ve Değerlendirme raporunu takdim etti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen