Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sendikal iş birliği ağını her geçen gün daha da güçlendirdiklerini ifade ederek, “Bu bağlamda tecrübe paylaşımı yaptığımız sendika sayısı 100’e ulaştı. Uluslararası eğitim sendikalarıyla dayanışmak, tecrübe paylaşımı yaparak çalışanların ortak sorunlarına dikkat çekmek ve buna ilişkin ortak çözümler geliştirmek amacıyla başlattığımız ‘dışa yolculuğumuz’ devam edecektir” dedi.
Şükrü Kolukısa, Moğol Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu’nun (TUESWM) davetlisi olarak gittiği Moğolistan’da bazı ziyaretlerde bulundu. İlk olarak, Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu Başkanı Jalkhor Batzorig ve heyeti ile bir araya gelen Kolukısa, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük eğitim örgütü olarak Moğolistan’da bulunmaktan ve ülkedeki eğitim teşkilatının en büyük temsilcisi olan Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu’nun davetinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Türkiye ve Moğolistan arasında artan ilişkilerin sendikal anlamda da ilerleyeceğine inandığını belirten Kolukısa, eğitim sendikalarıyla tecrübe paylaşımının önemine dikkat çekerek, “Ziyaret ettiğimiz, iş birliği anlaşması imzaladığımız ülkelerde eğitimi ilgilendiren her konuda iyi olan tecrübelerden istifade etmeye, tecrübemizden de dost ve kardeş eğitim sendikalarının yararlanmasına gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yaptıklarımız, sorunlara çözüm aramada sarf ettiğimiz eforun göstergesidir
Türkiye’nin, bölgesinin en önemli ülkelerinden biri olduğunun, eğitim sendikacılığı anlamında da Eğitim-Bir-Sen’in sadece bölgenin değil, dünyanın önde gelen sendikalarından biri olduğunun altını çizen Kolukısa, ücret sendikacılığının yanı sıra, eğitim, kültür, sanat ve insani yardım ekseninde de geniş bir faaliyet ekseni olan bir sendika olduklarını söyledi. Uluslararası aktivitelerle sendikacılığa katkıda bulunmaya çalıştıklarını kaydeden Kolukısa, özelikle eğitim sendikacılığı sertifika programlarında, farklı sendikalardan katılan gençlerin ufuk açıcı bir tecrübe edindiklerini dile getirdi.
Ağustos’un sonunda düzenleyecekleri uluslararası “Küreselleşme, Eğitim ve Sendikacılık” sempozyumuna değinen Kolukısa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 80 ülkeden katılım beklediğimiz bu sempozyum, Eğitim-Bir-Sen’in dünyadaki temel eğitim meseleleriyle ilgilenmekle kalmadığının, Güney Amerika’dan Uzak Doğu’ya, Kuzey Avrupa’dan Güney Afrika’ya kadar çok geniş bir coğrafyadan misafirleriyle küresel sorunlara evrensel çözüm bulma arayışında olduğunun göstergesidir. Moğol meslektaşlarımızı da bu programda görmekten mutluluk duyacağız.”
Batzorig: Eğitim-Bir-Sen ile ilişkilerimiz bundan sonra çok daha güçlü olacak
Moğolistan Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu Başkanı Jalkhor Batzorig ise, Türkiye ve Moğolistan’ın tarihsel güçlü bağları olan iki ülke olduğuna işaret ederek, Eğitim-Bir-Sen ile bundan sonra çok daha güçlü ilişkilerinin olacağını vurguladı. Sempozyuma davet edilmelerinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Batzorig, böyle büyük organizasyonlarla eğitimi ilgilendiren konular hakkında geniş kapsamlı çözüm önerileri aranmasının önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.
Amgalanbaatar: Uluslararası organizasyonları ancak belli başlı sendikalar gerçekleştirebilir
Şükrü Kolukısa, daha sonra, Moğolistan Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Hayankhyarvaa Amgalanbaatar ile bir görüşme yaptı. Amgalanbaatar, Memur-Sen’in Mayıs ayında gerçekleştirdiği uluslararası “İnsan, Emek ve Küresel Rekabet” sempozyumundan oldukça etkilendiğini, Türkiye’nin en büyük konfederasyonunun bu konulardaki tecrübesinin ne kadar büyük olduğuna şahit olduklarını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen’in gerçekleştireceği uluslararası sempozyumun hem katılımcı sayısı hem de ele aldığı meseleler bakımından çok önemli olduğunu belirten Amgalanbaatar, bu tür büyük çaplı uluslararası organizasyonları ancak belli başlı sendikaların gerçekleştirebileceğini dile getirdi.
Sendikal iş birliği ağımızı her geçen gün güçlendiriyoruz
Şükrü Kolukısa, Amgalanbaatar’a teşekkür ederek, dile getirilen gerçeklerin Eğitim-Bir-Sen’in son dönemde icra ettiği ‘dışa yolculuk’ misyonunun bir parçası olduğunu belirtti. Kolukısa, “Eğitim-Bir-Sen, sendikal iş birliği anlamında kayda değer çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşudur. Bu bağlamda tecrübe paylaşımı yaptığımız sendika sayısı 100’e ulaştı. Uluslararası eğitim sendikalarıyla dayanışmak, tecrübe paylaşımı yaparak çalışanların ortak sorunlarına dikkat çekmek ve buna ilişkin ortak çözümler geliştirmek amacıyla başlattığımız ‘dışa’ yolculuğumuz devam edecektir” diye konuştu.
Moğolistan Eğitim ve Bilim Sendikaları Federasyonu’nun Karakurum’daki bölge temsilcisiyle de bir araya gelen Kolukısa, eğitim faaliyetleri ve sendikal çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Başkent Ulanbator’da dil eğitimi veren bir liseyi ve Karakurum’da bir anaokulunu ziyaret eden Kolukısa, son olarak, Büyükelçimiz Muhittin Ahmet Yazal’ı ziyaret ederek, bilgi paylaşımında bulundu.