Hatay 1 Şubesi

Her kazanımın altında alın terimiz ve imzamız vardır

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Atilla Olçum, “Bir adım atarsak kafes kırılır / belki birden birer zincirleme” diyerek sendikal yolculuğa çıktıklarını belirterek, “Bu çağrı, eğitim ortamını ve ülkemizin en büyük örgütlü gücü dönüştü. Biz insanı, inancı, umudu, tarihi, beklentisi, özlemi, öfkesiyle Türkiye'nin gerçeği, ümmetin umuduyuz ”dedi.

Atilla Olçum, Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No'lu Şube ve Antalya Şubesi'nin genel kuruluna katılarak, sendikal çalışmalara ve gündeme görünemiyorum.

 

Genel kurullarını, demokratik teamüllere ve ahlaki ilkelere uygun bir şekilde yaptıklarını kaydeden Olçum, “Bu, kaybedeni olmayan bir hizmet yarışıdır. Cefakâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen dava arkadaşlarımız sayesinde bu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Emek ve gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlülüğümüzdür” diye konuştu.

Faaliyet alanımız ülke sınırlarını aşmıştır

 

Eğitim-Bir-Sen’in, mesleki dayanışma ve eğitim meselelerine çözüm arayışlarının yanı sıra, unutturulmak istenen medeniyet değerlerimizi ihya etmek amacıyla kurulduğunu dile getiren Olçum, “Hak ve özgürlüklerin teminat altında olduğu, her alanda kalkınmış, eğitimi maarif davası edinmiş, manevi iklimimizin teminatı hâline getirmiş, müreffeh bir Türkiye hayali ile yola çıkan bu erdem ve iyilik hareketi; hak, adalet, emek ve özgürlük mücadelesi ile geçen 26 yılı geride bırakmıştır. Tarihî kök bağları, oturmuş geleneği ile kurumsal yapısını tamamlayan sendikamızın faaliyet alanı, geldiğimiz aşamada ülke sınırlarını aşmıştır. Türkiye’nin ancak başarılı bir eğitimle, kültür, irfan ve medeniyet değerlerine dönerek ileri hedeflere ulaşacağı ısrarıyla akışını sürdüren bu soylu hareket, sizler gibi inançlı, kararlı, fedakâr dava adamlarının omuzlarında yükselmiş, yükselmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük örgütlü gücüne dönüştük

 

Zor ve sıkıntılı bir zamanda, 1992’de, “Bir adım atarsak kafes kırılır/ Belki birden erir zincirlerimiz” diyerek sendikal yolculuğa çıktıklarını kaydeden Olçum, şöyle devam etti: “Bu çağrı, eğitim çalışanları tarafından karşılık buldu ve ülkemizin en büyük örgütlü gücüne dönüştü. Ülkemizin en zor, en sıkıntılı zamanlarına, içimize kök salmış inançla cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalime karşı mazlumdan yana duruşumuzla direndik. Çeyrek yüzyılı aşan mücadele tarihimiz, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında terimiz, yerimiz ve imzamız vardır.”

 

Emanete asla gölge düşürmeyecek, canla başla çalışmaya devam edeceğiz

 

“Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler taşımayı üstendiğimizi değerlerin hesabını verirsek” diyen Olçum, yaptığı açıklamada: “Bu, milletimize, üyelerimize ve tarihe bir sözdür. Bizim sendikal yolculuğumuz, iyilik yapma, yarınları daha güçlü kılma, kardeş kalma; el ele, omuz omuza sahiptir. Bu kutlu yolun yolcularına selam olsun. ”

Konuşmalardan sonra yapılan seçimler, Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanlığı'na Mehmet Sezer, Antalya Şube Başkanlığı'na Mustafa Çoban yeniden seçildi.