Hatay 1 Şubesi

Çek ve Moravyalı eğitim sendikasıyla iş birliği anlaşması imzaladık

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Çek ve Moravyalı eğitim sendikası CMOS PS yetkilileriyle bir araya geldi.

 

Olçum, CMOS PS Başkanı Frantişek Dobşik’e, davetlerinden dolayı teşekkür etti. Eğitim-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi veren Olçum, “Bizi bir araya getiren şey, eğitim çalışanlarının emeğidir. Bizler günübirlik çözümlerin yetersiz olduğunu biliyoruz” dedi.

Küresel sorunlara evrensel çözümler bulmak amacıyla uluslararası “Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” sempozyumu düzenlediklerini hatırlatan Olçum, “Dünyanın dört bir yanındaki sendika temsilcilerini, eğitim çalışanlarının ve eğitimin sorunlarına çözümler aramak ve bulmak için bir araya getirdik. Bu anlamda tecrübe paylaşımına oldukça önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Olçum, sendika olarak, eğitimde yaşanan sorunları tespit etmekle yetinmediklerini, önerileriyle çözüme katkıda bulunduklarını kaydetti.

 

‘Yetim’ projesine de değinen Olçum, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi sayesinde öğrencilerin kendi aralarında para toplayarak bir yetimin bir aylık giderlerini karşıladığını, böylelikle yardımlaşmayı öğrendiklerini söyledi.

Atilla Olçum’a, davetlerine icabet ettikleri için teşekkür eden CMOS PS Başkanı Frantişek Dobşik ise, Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği “Uluslararası Küreselleşme, Eğitim ve Sendikalar” sempozyumuna sendikalarını temsilen David Navratil’in katıldığını hatırlatarak, bu projelerden oldukça etkilendiklerini dile getirdi.

Dobşik, “Bu tür projelere imza atmanız gerçekten çok güzel. Bizler de tecrübe paylaşımına oldukça önem veriyoruz. Bugün burada eğitim iş birliği anlaşması imzalayacak olmamız, iş birliğimizi pekiştirme ve geliştirme isteğimizin en güzel delilidir. Bizler Eğitim-Bir-Sen’le karşılıklı tecrübe paylaşımı yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, iş birliği anlaşması imzalandı.