Hatay 1 Şubesi

Bilge nesiller bırakmak için emek şarttır

 

Eğitimciler Birliği Sendikası Hatay 1 Nolu Şubesi tarafından yürütülen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi liseler arası kitap okuma ve kompozisyon yazma yarışması ödül töreni Anemon Antakya Otelinde yapıldı.

Ödül törenine sendikanın İşyeri Temsilcileri, Kadın Kolları Komisyonu, İlçe ve Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, AK Parti Hatay İl Başkanı ve Milletvekili adaylarının katıldığı törende konuşan Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail Bayrakdar; fikre yönelen bir gençlikle yarına daha güvenli adımlarla yürüyebileceklerini düşünerek ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesini hayata geçirdik” dedi.

 

Bilginin, insanı malumat; düşüncenin, marifet; ilmin, hikmet sahibi kıldığını söyleyen Bayrakdar, şöyle devam etti: “İlim, hikmet hiç kimsenin doğuştan müktesebatı değildir. Allah onu arzulayana, çalışana, bu uğurda gayrette olana verir. Gençlerimiz sosyal medya labirentlerinde kayboluyor, eğlence sektörünün kural tanımaz iştahının içinde kaybediyor. Zihniyeti yabancı kavramlarla istila edilmiş bir ülke işgal edilmiş sayılır. Bu nedenle, millî yörüngede manevi evrenimize yeniden dönmemiz gerek.”

 

“Cehaletin olduğu yerde atalet ve taklit; bilginin olduğu yerde özgünlük ve karakter vardır” diyen Bayrakdar, “İflah olmaz bir çağda, hastalıkların şifa gibi sunulmaması, ticarette reklamın yerini dürüstlüğün alması, sanatta sipariş ürünlerin yerini özgün üretimlerin alması, yalancı baharlarla devlet sistemlerinin reforme edilmemesi, sosyal laboratuvarlarda üretilmiş taşeron örgütlerle devletlerin sınırlarının refüje edilememesi için aydınlık bir şuura, kültürel devamlılığa ihtiyacımız var. Bunun için eğitim, maarif davamız; ahlaki güzelleşme gerçek hedefimiz; medeni değerlerimiz de ufkumuz olmalıdır. Sendikal mücadeleyi, çalışanların özlük haklarını iyileştirmenin, özgürlükleri savunmanın yanında, eğitimi; insanı arifleştirmenin; müfredatı, ülkeyi maarifleştirmenin; şehri sokak sokak medenileştirmenin, dünyayı kardeşleştirmenin bir aracı olarak gördüklerini” söyledi.

 

Geçmişinden ve kitaptan kopan ya da koparılan bir neslin hüsranda olduğunu vurgulayan Bayrakdar, şöyle devam etti: “Bu proje kapsamında, Hatay genelinde 3 bin öğrencimiz medeniyet kodlarımızın mimarlarının kitaplarını okuyor. İnşallah bu çalışmamız, genç yüreklerimiz için bir kıvılcıma vesile olacak ve medeniyetimizin ihyasında öncü nesillerin yetişmesine vesile olacaktır. İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu bir gençlik için, elimizi taşın altına koyduk, koymaya da devam edeceğiz.”

 

Arama motorlarıyla, internetteki bilgi kırıntılarıyla, sınırlı karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye vakıf olunamayacağının altını çizen Bayrakdar, “Bu şekilde ilim irfan erbabı değil ancak yarım aydın olunabilir. Bilgi, ilim, hikmet ve idrak için fikir çilesi çekmek; zamana meydan okuyan eserler bırakmak için zahmet de emek de şarttır. Kitapla, kalemle, kitap fuarlarıyla ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.