Hatay 1 Şubesi

Geleceğe yatırım yapıyoruz

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, örgütlenerek güçlenmeye, güçlendikçe daha fazla sorunu çözmeye, kazanım havuzunu daha da genişletmeye devam edeceklerini belirterek, “Kimsenin istihdam biçiminden kaynaklı eşi-işi arasında tercihte bulunmak zorunda kalmadığı, ek ödemelerin emekliliğe yansıdığı ve ek göstergelerin yeniden adil bir şekilde düzenlendiği, vergi matrahı kaynaklı kayıpların önüne geçildiği bir çalışma hayatı için kilit kavram istikrardır” dedi.

Yalçın, “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesiyle geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.

 

Ali Yalçın, Trabzon’da düzenlenen “Yetkide İstikrar” programına ve “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kapsamında yapılan kitap okuma yarışmasının ödül törenine katıldı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Kara, Genç Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Veysel Topal, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, üyeler, davetliler, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı programda konuşan Ali Yalçın, geçmişten günümüze yüzlerce sorunu çözen, kazanım skalasını bir hayli genişleten bir teşkilat olarak güçlerinin örgütlülükten ve insanlara verdikleri güvenden kaynaklandığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Örgütlenerek güçlenmeye, güçlendikçe daha fazla sorunu çözmeye, kazanım havuzunu daha da genişletmeye devam edeceğiz. Kimsenin istihdam biçiminden kaynaklı eşi-işi arasında tercihte bulunmak zorunda kalmadığı, ek ödemelerin emekliliğe yansıdığı ve ek göstergelerin yeniden adil bir şekilde düzenlendiği, vergi matrahı kaynaklı kayıpların önüne geçildiği bir çalışma hayatı için kilit kavram istikrardır. 26 yıllık sendikal mücadele tecrübemiz gösterdi ki, yönetsel istikrarın olduğu dönemlerde kazanımlarımız, istikrarsızlıkta ise sorunlarımız artmıştır. Ülke yönetsel istikrarı kaybedip, ekonomi irtifa kaybettiğinde kaybeden ilk kesim sabit gelirlilerdir, kamu görevlileridir.”

Gençler umudumuzdur

 

Genç Memur-Sen’in “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin, Aliya gibi bilgeleri, Fatih gibi çağ açıp çağ kapatan liderleri yetiştirmeyi amaçladığını dile getiren Yalçın, projeye dâhil olan gençlere seslenerek, “Sizler, bizim için umutsunuz. Hem şahsi hayatımızda hem de medeniyet çabamızda başarılı olmak istiyorsak, bıkmadan usanmadan bilme uğraşı vermeliyiz” şeklinde konuştu.

 

‘Kitap okumayan meydan okuyamaz’

 

Ali Yalçın, Nuri Pakdil’in ‘Kitap okumayan meydan okuyamaz’ sözlerine atıfta bulunarak, “Sizler de geleceğin meydan okuyan gençleri olacaksınız, ülke sorunlarıyla ilgilenecek, ümmetin derdiyle dertleneceksiniz ve bu derdi bu yıllarda, okul sıralarında yüklenirseniz” ifadelerini kullandı.

 

Ülkemizde Cumhuriyet tarihiyle neredeyse aynı sayıda hükûmet kurulduğuna dikkat Çeken Yalçın, şunları söyledi: “Bizim ekmeğimizin büyümesi için istikrara ihtiyacımız var. Yeni hükûmet sistemi istikrarı getirecektir. Biz 16 Nisan’da bu yüzden ‘evet’ dedik. 24 Haziran’da da aynısını diyeceğiz. Bizim yatlarımız, katlarımız, dükkânlarımız yok, biz bordrolu çalışanlarız. Ekmeğimizin büyümesi ve emeğimizin karşılık bulması için 24 Haziran’ı önemsiyoruz.”

Malkoç: Gençlere ulaşan her proje önemli

 

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Memur-Sen’in demokratikleşme ve emek alanlarındaki mücadelesine şahitlik ettiklerini belirterek, “Zorlu süreçleri böylesine bir dik duruşla atlatabilirdik ancak, atlattık da. Şimdi büyük yolculuğumuz sürecek” diye konuştu.

 

“Bir Bilenle Bilge Nesil” projesini çok olumlu bulduğunu kaydeden Malkoç, gençlere ulaşan her projeyi önemli ve kayda değer bulduklarının altını çizdi.

Kara: Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

 

Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Kara ise yaptığı selamlama konuşmasında, emeğin değerini büyütmeye devam edeceklerini vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Genç Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi Veysel Topal’ın da bir selamlama konuşması yaptığı programda, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.